De dagen worden korter en de temperatuur gaat snel omlaag de laatste dagen. Dat betekent dat we langzaam afscheid gaan nemen van de mooie zomer en ons voor gaan bereiden op de winter.

Waarschijnlijk heeft u heel de zomer lekker kunnen genieten in de zon van uw spa. Maar wat moet u gaan doen nu de temperaturen gaan dalen deze winter? In dit blog vertellen wij wat u moet doen om de volgende zomer weer optimaal te kunnen gaan genieten van uw spa.

Uw eigen keuze

Een spa kunt u natuurlijk gebruiken in de zomer en in de winter. Door de temperatuur van het spawater is het ook uitermate geschikt om in de winter van te genieten. In de winter gebruik maken van de spa is goed voor uw lichaam en uw geest. Het zorgt voor veel ontspanning en helpt bij het verbeteren van uw weerstand en bloedsomloop.

Winterklaar maken

Mocht u er toch voor kiezen om uw spa niet te gaan gebruiken in de winter, dan is het belangrijk dat u uw spa winterklaar gaat maken. Door het warme water door de leidingen te pompen gedurende de winter, zullen de leidingen niet gaan bevriezen. Wanneer er gekozen wordt om de spa niet te gebruiken is er dus kans dat de leidingen zullen gaan bevriezen. Wanneer de spa leeggehaald wordt zonder winterklaar gemaakt te zijn is er grote kans op schade. Deze schade valt helaas niet onder de garantie bij de fabrikant.

Hoe werkt het winterklaar maken van de spa?

U heeft ervoor gekozen om uw spa niet te gaan gebruiken deze winter. De eerste belangrijke stap is dat je geen stroom meer naar de spa laat gaan, je gaat het immers toch niet meer gebruiken. Daarna kan er begonnen worden aan het schoonmaken van de spa. Dit doet je door eerst de spa leeg te laten lopen en daarna de juiste reiniging toepassen. Het is ook belangrijk dat de luchttoevoer van de spa helemaal schoon is. De luchtblazer kan het laatste water daaruit blazen.

Daarna is het belangrijk dat de schakelaar in de zekeringskast van uw woning voor de stroomtoevoer naar uw spa ook wordt uitgeschakeld. Hierna kunt u beginnen met het droogmaken van uw spa. Dit doet u met een handdoek of een waterstofzuiger. Wanneer al het water uit de spa is kunt u de filtercartrigde verwijderen. Bekijk ook het filterhuis grondig want hier kan ook nog wat water zitten.

Vervolgens is het belangrijk om de leidingen uit te gaan zuigen. Dit kan ook met een waterstofzuiger of een luchtcompressor. Het is belangrijk om dit secuur te doen, zodat er geen water achterblijft in de leiding. Het vrijgekomen water kunt u opvangen door middel van een handdoek.

De spa is klaar voor de winter

Nadat u al deze stappen hebt uitgevoerd is uw spa klaar voor de winter. Het enige wat rest is een cover plaatsen op de spa. Hierna is uw spa klaar om de winter door te komen. Mocht u toch nog vragen is het altijd mogelijk om contact met ons op te nemen.