Na het aanschaffen van een spa bij JM Top Trading is de volgende stap het onderhouden op de juiste manier van deze spa. In dit blog willen wij graag gaan vertellen hoe u uw spa het beste kan onderhouden. Door de stappen te volgen die worden beschreven in dit blog is de kans groter dat u op een veilige en gezonde manier nog lang van u spa kunt gaan genieten.

Water verversen

Het is belangrijk om het water te verversen om de 3 maanden. Water dat te lang staat zit vol met dode bacteriën en kan ook heel muf zijn. Tijdens het leeg laten lopen van het bad is het belangrijk om de leidingen goed schoon te maken en vervolgens ook de spa zelf. Wanneer de spa helemaal schoon is kunt u het weer vol laten lopen met schoon water.

Filters

De filters zorgen ervoor dat het water in uw spa schoon blijft. Het is dus heel belangrijk dat deze filters schoon blijven. De filters zouden één keer per maand schoon gemaakt moeten worden. Let er wel op dat de spa uit staat. Reinig de filter vervolgens en spoel na met schoon water. Eén keer in het jaar kan je de filtercartridge vervangen door een nieuwe.

Goede cover
Om het schoonmaakwerk tot een minimum te beperken is het belangrijk om een goede cover te hebben voor de spa. Een goede cover beschermt de spa tegen vuil en zorgt ervoor dat de temperatuur van het water stabiel blijft. Kijk voor een goede cover naar (Spa covers – JM Top Trading).

Vuil water voorkomen

Het is belangrijk om altijd eerst even te douchen voordat u gebruik gaat maken van uw spa. Zwemkleding bijvoorbeeld kan nog vol zitten met wasmiddel of een wasverzachter. Wij adviseren om dit eerst goed uit te spoelen voordat u gebruik maakt van uw spa. Daarnaast valt het aan te raden om goed op te passen met make up, gel en zonnebrand.

PH waarde controleren

Een ideale PH waarde is 7,2 pH. Het is belangrijk om dit regelmatig te controleren. Bij een verkeerde pH-waarde is het belangrijk om dit snel op peil te brengen. Voeg dan een pH plus product of een pH minus product toe. Er zijn ook producten die u toe kan voegen aan het spawater, zodat uw pH-waarde stabiel blijft.

Heeft u verder nog vragen over het onderhoud van uw spa? U kunt dan altijd contact opnemen met JM Top Trading. Op de website hebben wij een ruim aanbod aan spa’s en bijbehorende benodigdheden.

U kunt ook altijd een afspraak maken om een spa te komen bekijken in onze showroom in Tilburg.